Terug naar onze projecten

Dries was een van de eerste klanten van Taurus & Eagle, en de gestage groei van Barbier Den Dries hebben we samen meegemaakt. Van de brand identity van Barbier Den Dries, de Barbiersessies of de B#1 tot de community builder van vandaag. De resultaten zijn er.

Met de opening van de nieuwe shop in Deurne blijft ook de omzet van Barbier Den Dries stijgen, evenals de bezoekersaantallen van de website en de hits van de verschillende social media kanalen.

Authenticiteit en een kwaliteit

Deze gedreven jonge ondernemer en naamgenoot behoeft in de outskirts van de Antwerpse ring al lang geen introductie meer. In zijn barbierszaak staat authenticiteit en een kwaliteitsvolle dienstverlening centraal. Een pintje tijdens het wachten, een espresso volgens barrista stijlregels of een nieuw paar extra sokken? You name in!

Zo introduceerde hij twee jaar geleden zijn eigen baardolie omdat hij zijn gading niet vond in de toch al uitgebreide nichemarkt van de baardverzorging en resulteerde dit ondermeer in het concept van de Barbiersessies. In deze laatste kunnen klanten en habitués zich tweemaandelijks verlekkeren aan muzikale try-outs, Start to Shave-sessies en een uitgebreid buffet aan opkomend talent.

U hoort het, Barbier Den Dries is eigenlijk gewoon een steengoed merk.

Taurus & Eagle speelt dan ook met veel graagte in op deze lifestyle en voert diezelfde feel feilloos door op de website. 

Logo De Barbiersessies van Barbier Den Dries.
Poster van B#1, de baardolie van Barbier Den Dries.

De vrouw achter de man

Waar klanten bij de Barbier een pintje krijgen tijdens het wachten, kunnen ze ook hun afspraak online op een heel ontspannen manier maken. Hiervoor werd een customer journey uitgewerkt. Zo startten we voor Dries een website met afsprakenmodule waar bezoekers nu online vlot en duidelijk hun afspraak kunnen boeken, annuleren, wijzigen en exporteren naar hun eigen agenda. Zowel Dries als barbier Andreas kunnen deze heel gemakkelijk en afzonderlijk beheren via het systeem. Dit geeft hen niet alleen de volledige controle, maar maakt ook dat ze zich niet meer bezig hoeven te houden met het manueel noteren en beheren van afspraken.

Uiteraard moet de site ook bereikbaar zijn voor het ándere doelpubliek van Barbier Den Dries : de vrouwen achter de man. Hiervoor werd de webshop geïntegreerd, waarbij producten online besteld kunnen worden, en in een van de shops kunnen worden afgehaald. 

#barberlife

User experience staat heel centraal, met als fijne extra’s de inbedding van de professionele instagram account, costumer experiences als slider en een hands on browsing system, ook op smartphones.

Naast de website hebben ook de sociale media (Facebook en Instagram) en de maandelijkse nieuwsbrief een belangrijke rol in het ontwikkelen van een vast en trouw klantenbestand. Een interessante incentive is hier CTA pop-up die verschijnt bij het bezoeken van de website om je in te schrijven voor deze nieuwsbrief. Simpel maar effectief.

Verder heeft ook de juiste brand activation een keyrole in het ontwerpen van een uitgesproken huisstijl voor deze enthousiaste barbier. De nadruk op traditie en vakmanschap werd zo doorgetrokken naar het interieur van de nieuwe shop en vice versa. Klanten voelen zich thuis in de shops, en moeten zich dan ook thuis voelen op de website. Dat deden ze we niet alleen. Een sterk team van joint forces van een webdesigner, logodesigner, copywriter, developer en fotograaf hebben dan ook samen aan dit project gewerkt en het gemaakt tot de succesformule die het nu is.

Instagram Barbier Den Dries.