Terug naar onze projecten

Als Taurus & Eagle een kroon had, dan was Dauby een kroonjuweel. Of hoe een complexe website met vereende krachten omgetoverd werd tot een hedendaagse versie van zichzelf, vanuit een uitgebreide vooranalyse en doelgroepbepaling met als oogmerk sterke doelstellingen voor binnen-en buitenland. Een tour de force met fijn klantcontact!

Deurbeslag met een grote D

Ooit al eens de stress ervaren van een kapot deurslot in het kleinste kamertje op café (“dus hier sterf ik”) of een deurklink aan de andere kant van de deur horen vallen? Dan besef je dat het geluk en de handigheid van alledag echt wel in de kleine dingen zit. Of niet zozeer in de kleine, maar wel in diegene die je als zo vanzelfsprekend beschouwt, tot eentje het begeeft. Zo behoort deurbeslag misschien wel tot de meest essentiële onderdelen van ons dagelijks leven, zonder dat we er erg in hebben.

 

Niet voor Dauby. Dauby staat voor deurbeslag met een grote D, ambachtelijk vervaardigd in eigen atelier, waar vakmanschap en authenticiteit centraal staan. Door te kiezen voor tijdloze materialen als ijzer en brons maar deze in verschillende uitvoeringen te brengen (mat brons, ruw brons, mat wit brons) krijgt deurbeslag een eigen karakter waar esthetiek steeds voorop staat. Ook via de verschillende afwerkingen als glanzend inox, hip messing of landelijk en ruw metaal heeft Dauby alles in huis voor de gewilde finish. Zaakvoerders Annie en Holger begrijpen dat deurbeslag een deel van interieur en styling uitmaakt, en zetten dan ook in op een eigentijdse beleving en een stijlvol, kwalitatief gamma. En bij dit alles hoort uiteraard een responsive website!

Deurklinken van Dauby
Project doelgroepbepaling door Websteak Marketing bij Dauby

Doelgroepbepaling

Alvorens aan de technische kanten van de website te sleutelen, begon deze opdracht met twee meetings samen met onze partners van Websteak marketing ; een doelgroepbepaling en het bepalen van doelstellingen.

Voor de doelgroepbepaling werden er verschillende fictieve persona’s uitgewerkt. Wie zijn de klanten van Dauby ? Wat vinden ze belangrijk bij de aankoop van deurbeslag? Welke rol speelt prijs/kwaliteit of comptabiliteit hierin?

Van hieruit ging het verder naar de beoogde doelstellingen en ambities. Samen werd bepaald waar Dauby wil staan binnen afzienbare tijd, hoeveel bezoekers ze willen bereiken, welke omzet ze willen draaien en welke brand awareness ze binnen en buiten de landsgrenzen willen realiseren.

Website

Het development team ging van start met een initiële technische analyse en een oplijsting van huidige en nieuwe functionaliteiten. Door de complexe en volumineuze aard van de oude website verliep het proces in verschillende fases. Het moeilijkste onderdeel hier werd het koppelen van de huidige back-end applicatie met producten aan de nieuwe website.

Ook werd een geheel redirectplan uitgewerkt zodat alle oude links netjes zou worden doorverwezen naar de nieuwe pagina’s. Geen messy, onderbroken URL’s of kortarmige T-Rex’en voor ons!

Grafische thuiswedstrijd

Na het uitwerken van de flow van de bezoekers van Dauby’s website, kon in een verder stadium gefocust worden op de verschillende producten en collecties. Zo kon er vervolgens gewerkt worden aan de verschillende pagina’s voor zowel desktop als mobile. Het grafische team gaf zo vorm aan de main pagina’s, het prototype en de volledige branding.

Met een high-end vormgeving is deze website dan ook het paradepaardje van Taurus & Eagle, en het ontwikkelen ervan een plezierige thuiswedstrijd.

Online marketing

Concreet gaat het hier om maandelijkse content marketing, blogartikels in verschillende talen, SEO, social media, Search Engine Advertising en marketing automatisation.

In nauw overleg houden we maandelijks opvolmeetings om bij te sturen waar nodig, in te zetten op wat werkt en te focussen op wat echt belangrijk is voor de klant.

Dauby’s website werd sinds het live gaan enkel maar positief onthaald door klanten, partners en leveranciers. En ook het buitenland lonkt, met name Nederland en Duitstalige regio’s.

Ondertussen werd ook een 2de fase aangevat waar bepaalde functionaliteiten en/of pagina’s zullen worden uitgebreid en gefinetuned.