Terug naar onze projecten

Guy Swinnen behoeft eigenlijk nauwelijks een introductie en associeert naast solo-artiest haast automatisch met de succesvolle ‘The Scabs’. Eigenzinnig, Rock ’n roll, authentiek. Dit was dan ook exact wat we voor ogen hadden voor zijn website : recht voor de raap, grafisch sterk en een herkenbaar design. Dat hij daarbij een toffe pee is namen we er maar wat graag bij voor een geslaagde samenwerking!

Grafisch op de voorgrond

De website van Guy Swinnen bouwden we rond het grafisch design van Guy’s nieuwe plaat die we ontwierpen en moest een goed beeld geven van zijn projecten en agenda. In één oogopslag zie je op de startpagina zijn biografie, discografie en agenda, welke je kan bezoeken via de knoppenbalk of al scrollend. Deze dynamiek maakt de website toegankelijk en overzichtelijk.

Het gebruikte kleurenpalet komt rechtsreeks gevlogen uit rustieke cafe’s, rokerige repetitieruimtes en doet denken aan intieme, akoestische sets. Het roept het dromerige op dat ook weerklinkt op zijn plaat, met melancholie van nummers als de titelsong ‘dreaming for days’.

Guy Swinnen album cover - Dreaming for days

Data koppeling

Voor de data kozen we een koppeling met SystemOne: een artist booking software en krachtige planning tool die zeer gebruiksvriendelijk is voor alle verschillende partijen. Hiermee kan er gemakkelijk gekozen worden voor verschillende kalenderweergaven of snel de juiste informatie gevonden worden via een zoekfilter.

Ook wordt het eenvoudig om met een team aan alle aspecten van een boeking te werken en details zoals contacten, deals, bestanden en logistiek te beheren in één kalender. SystemOne is daarbij toegankelijk via verschillende kanalen, zowel via desktop als mobiele app. De iCalendar feeds of bevestigde gigs kan je vervolgens rechtstreeks naar de website publiceren.

Guy Swinnen: een project waar we veel voldoening uit haalden. Want een artiest online representeren, is de artiest en zijn werk kennen. I gave you hard times baby!

Guy Swinnen albums